Ako pripraviť suché práškové médium na kvapalinu?

- 2024-02-29-

Spôsob prípravy suchého práškového média na kvapalinu je približne rovnaký a všeobecné kroky sú nasledovné:

Pripravte si materiály:

 Uistite sa, že máte dostatok čistej vody v kvalite bunkovej kultúry alebo injekčnej kvality, ako aj požadované prísady, ako je 7,5% roztok hydrogénuhličitanu sodného, ​​200 mM roztok L-glutamínu, 1N roztok kyseliny chlorovodíkovej a 1N roztok hydroxidu sodného.

Rozpustený suchý prášok:

Nalejte suché práškové médium do nádoby.

Na úplné rozpustenie suchého prášku použite primerané množstvo vody (zvyčajne čistotu pre bunkové kultúry alebo čistou vodu pre injekcie).

Uistite sa, že celkové množstvo vody je 2/3 celkového množstva požadovaného tekutého média.

Upravte hodnotu pH:

Použite pH meter alebo presný pH testovací prúžok na úpravu pH média na požadovanú úroveň, zvyčajne 7,2-7,4.

Pridajte aditíva:

Podľa pokynov k produktu a experimentálnych požiadaviek pridajte primerané množstvo hydrogénuhličitanu sodného, ​​L-glutamínu a ďalších prísad.

Filtrácia na odstránenie baktérií:

0,22 um mikroporézna filtračná membrána sa použila na filtráciu a odstránenie baktérií, aby sa zabezpečila sterilita média.

Uložiť:

Pripravené kvapalné médium sa skladovalo mimo dosahu svetla pri 2 °C ~ 8 °C.

.

Vezmite prosím na vedomie:

1. Špecifický pomer a kroky prípravy sa môžu líšiť podľa rôznych značiek a typov suchých práškových médií, preto si pred použitím pozorne prečítajte pokyny na obale média.

2. Sterilný test by sa mal vykonať po príprave kultivačného média, aby sa zistilo, či je v kultivačnom médiu kontaminácia.

3. Množstvo tekutiny pripravenej v každej dávke by sa malo používať približne 2 týždne, aby sa predišlo strate živín spôsobenej príliš dlhým časom.